DOCK-KLÄDER

Inget blir väl så sött som ett litet plagg till en docka. Pysselmormor har fått ett nytt intresse, eller rättare sagt, tagit upp ett intresse som har legat på is länge. Vill gärna inspirera er att sy genom att visa olika modeller på allt från klänningar, till jackor, byxor, trosor, overaller m m.

Under bilderna jag publicerar kommer jag ibland att ge er sytips som jag har fått lära mig under tiden plaggen har kommit till. Har också en rubrik som heter Sytips. Hoppas du får glädje av dem.

Mönster kommer att finnas under en egen rubrik. Har hittat en fantastiskt hemsida som heter Meretesyr.se där inte just mina dock-kläder finns med men där du hittar all världens mönster till massor av dockor i olika storlekar och former. Följ länken och beställ dina mönster via henne.

Använd i första hand mönstren och när du kommit igång så utvidgar du modellerna genom att göra dem längre eller kortare med spetsar och tillbehör så att modellerna blir till dina egna. Jag har ju mina små Skrållan-dockor som barnbarnen brukar leka med. De är ungefär 35 cm och är mina provdockor. Hos Meretesyr.se hittar du t ex också Skrållan i större storlek.

Hoppas du får glädje av mina förslag och ett stort Lycka till!

Klänning med vinge
Facebooktwittermail