Trosor och shorts

Klart att en fin klänning också måste ha en fin trosa till. Antingen i samma tyg eller i ett helt annat tyg. Trosorna nedan har olika modeller. De är tajta eller pösiga, långa och korta. Ett par shorts har det också blivit som passade till en jacka.

Några av dem har jag pillat dit resår i benen – det är jobbigt men går – andra har muddväv som är lätt att sätta dit. Trosor i jersey behöver inte ha riktig resår i midjan, inte till en docka som har en kropp av tyg i alla fall. Behövs det så är det bara att lämna en öppning i tyget så att du kan trä in resåren.

En bit tunt gardintyg blev en kort pöstrosa. Här behövdes resår både i midja och ben.

Samma modell på pöstrosa men i ett finare vitt tyg med stickning i midjan för att få en finare linning.

Sytips! Nu ska du få se två trosor men i samma tyg och med resår i midja och ben. Som du ser har jag sytt en liten, liten kant längst ut på benet för att få en liten, liten volang längst ut.

Knälång trosa. Fint om man vill att den ska titta fram lite under klänningen. Här finns den lilla stickningen både i midja och på benen.

Det är bara du som bestämmer vilken längd du vill ha på trosan.

Den här trosan hör till en prickig volangklänning som du hittar under klänningar. Benen är kantade med snedslå och har resår i midjan.

En av klänningarna, med en ficka på magen, fick en trosa som är kantad i midja och ben med muddväv. Ingen resår behövs när tyget är elastiskt.

Shortsen kan du också variera i längd naturligtvis. Har utgått ifrån pösbyxe-mönstret för att få vidden jag önskade.

Facebooktwittermail