Vilda djur av toarullar

Vi har tidigare gjort en hund av en toarulle men den är ju tam och ett av människans käraste husdjur.

Här ska vi visa hur man göra vilda djur och vi börjar med en krokodil och en elefant.

En hushållsrulle har fått sätta livet till, blivit uppklippt framtill och vassa tänder har klippts ut. Taggarna på ryggen är också urklippta från en rulle och har via snitt i ryggen sänkts ner i skåran och limmats fast. Fötterna sitter fast på samma sätt och är också gjorda av bitar från rullar, ca 1 1/2 cm breda och är vikta utåt nedtill så att krokodilen ska stå stadigt. Svansen är spetsig och utgör slutet av hushållsrullen.

Krokodil av hushållsrulle

en krokodil är inte riktigt grön så den här har lite gråsvarta fläckar. den är också målad både inuti munnen och inuti rumpan

krokodil framifrån600

Munnen har målats vit inuti och tänderna är också vita

 

Rosa elefanter har man ju hört talas om men denna elefant blev blå och rosa. Toarullen klipps upp som en bro nedtill som får symbolisera benen och snabeln klipps ut lika stor som toarullens diameter för att täcka huvudet och förlängs så att snabeln blir fin. Gör snitt i rullen på var sida om rullen så att du kan sätta fast öronen. Tips! Måla elefantens fötter vita så att man ser tårna.

rosa elefant av toarulle

 

Gör på samma sätt som elefanten men klipp ut, antingen hel del till ansikte eller dela upp den i två delar, en ögondel och en näsa/mun-del. Använd plastögon eller måla dit ögon, näsa och mun. Toarullen är inte rak upptill utan är klippt snett bakåt.

apor av toarullar

“…och så kom HAJARNA, HAJARNA, HAJARNA….

En farlig haj av toarulle och äggkartong med papptallriksfenor

 

Facebooktwittermail