Girlanger av papper

Här är den enklaste varianten av girlang. Välj hur bred den ska vara och vilka färger du ska ha. Lim går visserligen bra men enklast är att fästa ihop rundlarna med häftapparat. Du gör naturligtvis girlangen så lång du vill ha den. Pryd taket, häng girlangen i fönstret eller längs bordskanten när det är fest. Antingen gör barnet sin egen girlang eller så hjälps alla åt så den blir riktigt lång eller det blir riktigt många girlanger.

Girlanger av papper

 

Girlanger av hjärtan

Nästa steg är att göra girlanger av hjärtan i papper. De går också bra att göra i filttyg men här visar vi steg för steg hur du gör dem i papper. Klipp ut en hel massa strimlor av papper i olika färger, eller en och samma färg så är det bara att mata på och göra fler och fler hjärtan i girlangen. Storleken på dina hjärtan blir så långa du gör remsorna.

fyra bitar

Klipp ut fyra remsor och sätt ihop dem med en häftapparat längst ner

 

första hjärtat600

Forma de båda mittersta till ett hjärta och nita ihop dem. De två som hänger fritt blir nästa hjärta. Innan du sätter ihop dessa infogar du två remsor till som ska bilda nästa hjärta. Nita ihop alla fyra bitarna.

 

hjärtlirlang600

Det blir finast om alla remsor är lika långa och lika breda men vad gör det egentligen. Girlangen är både lätt och rolig att göra. Svårigheten är bara att komma igång.

Kompisgirlang

I ett klassrum, eller på en avdelning på förskolan ser dessa kompisgirlanger trevliga ut. Vi är alla kompisar och håller varandra i handen. Kanske var och en gör sitt kompishjärta och skriver sitt namn med stora bokstäver.

Kompisgirlanger i papper

Rita ett hjärta med “händer” där girlangen sammanfogas.

 

trehandhjärtan600

Limma ihop händerna med varandra

Så här såg dessa hjärtan ut på skolan jag var på. De är fastsatta på fönstren med häftmassa.

Bilden är tagen utifrån skolgården men på insidan står det säkert namn eller trevliga saker på hur man är en bra kompis på alla olika hjärtan.

kompishjärtan600

Girlanger av veckade hjärtan

Använd gärna lite hårdare papp till dessa hjärtan och dekorera allt från hyll- till bordskanter. Den här girlangen har pyttesmå hjärtan men till ett bord t ex är det fint med mycket större hjärtan. Träd en tråd igenom dem och låt dem bilda en extra liten dekoration där du placerar dem. Här kan du se beskrivningen till hur man gör dem.

veckade hjärtan som girlang

Facebooktwittermail