Överdelar

Överdelar på klänningsmönster går bra att använda till sömnad av linnen och blusar. Åter igen är det kombinationen av färger eller detaljer som gör plagget. Positivt är ju blusen som inte har någon ärm. Det är bara att vika in kanten, eller sy på en mudd om man så vill.

Den här överdelen hör till mysbyxan under Långbyxor. Mjuk och skön med en tunnare mudd runt midja, ärmar och hals. Inga knappar behövs.

En mjuk överdel med raglanärm. En blomma fick lyfta upp allt det vita.

Mycket bra modell. Samma som överdelen till mysbyxan men med V-ringning. Var tvungen att göra en öppning eftersom tyget är stumt, dvs inte elastiskt så den gick inte att dra över huvudet. Spetsarna runt ärmarna sys på innan sidsömmarna sys.

Kjolen hittar du under Kjolar. Naturligtvis måste det ju finnas en överdel också.

Sommar och varmt och det räcker med linne och trosa. bakstycket är delat så man kan trä linnet över huvudet och knäpper med en tryck-knapp.

Tro det eller ej men det låg två spetsbitar i mina gömmor och det blev en poncho. Jag sydde ihop dem och se på resultatet. Under knappen sitter en större tryck-knapp. Tillsammans med byxor och mössa blev dockan elegant.

Facebooktwittermail