Jackor och kappor

En del jackor kan man också kalla för blusar, beroende på hur långa man gör dem och i vilket tyg.

Rött är sött. Visst? Pillrigt med fickan, men det är de små detaljerna som gör det. Schaletten hittar du under Mössor och shortsen ligger under Trosor.

Jag hade en liten tygbit över från en filt som jag gjorde till mitt barnbarn. Egentligen är det ett blusmönster med en rund krage men det blev en morgonrock! Här satte jag två söta blommiga applikationer ovanpå de större tryck-knapparna jag använde för att dölja tråden som jag hade satt fast tryck-knapparna med.

Samma mönster som den ljusblå morgonrocken. Den här modellen kan vara både kappa och klänning. Knäppning med tryck-knappar. Det går också bra med kardborrband eller om du vill sy knapphål förstås.

Hade en bit vitt tyg också i samma stil som den blå morgonrocken. Den blev kortare men fick istället en kapuschong. Varmt och gott att ta på efter badet. Om du tittar noga så har jag använt tryck-knappar som sitter på ett band. I detta tyg syns det knappast att sömmen buktar ut lite där knapparna sitter. Du kan också använda vanliga tryck-knappar eller kardborrband istället för tryck-knappar på band.

Det här plagget har fått blommor som applikationer. Man kan köpa band med blommor på och klippa av en blomma i taget. Mer ekonomiskt, dessutom en fin detalj i allt det vita. Ärmar och nederkant lade jag upp för hand. Man måste ju inte sy allt på maskin.

Samma modell som den vita morgonrocken. Så olika det kan bli beroende vilket tyg man använder! Matchande knappar fick jag köpa till, också för att dölja tryck-knapparna under. Nu har jag lärt mig sy knapphål så nästa gång blir det riktig knäppning! Sydde ett par passande linnebyxor som du hittar under rubriken Långbyxor.

Facebooktwittermail