Filtar och täcken

Kanske kommer det en ny liten bäbis och du vill ge något personligt. Det finns så många ljuvliga mjuka tyger som man kan sy filtar av. Den här ljusblå filten skräpar inte ner, men de tjockare fleece-tygerna kan vara helt hopplösa att ludda av sig medan du syr. Kom alltid ihåg att använda sömnadslinjalen så blir stickningarna jämna och snygga!

Köp en tillräckligt stor bit av tyget så att du kan göra en fyrkantig filt. Lägg rätsida mot rätsida och sy ihop den. Lämna en liten öppning så att du kan vända filten så rätsidan kommer ut. Sy ihop öppningen för hand och sy en stickning ca 1,5 till 2 cm längs sidorna.

Här är en liknande filt men utan små nallar på men dekorerad med en liten fot och en nalleapplikation.

Det är ju inte alltid man vet vilket kön barnet kommer att ha. Blev helt såld när jag såg det här tyget och jag visste inte om det skulle bli en pojke eller en flicka så den här passade både och. Det blev en liten flicka som fick filten.

Mitt lilla barnbarn blev minsann en flicka och filten fick ett pösigt täcke inuti!

Även dockvagnen och/eller docksängen behöver få sitt. Varför inte också en snuttekudde till barnet i samma tyg som täcket och kudden? En trevlig och uppskattad present.

Till dockvagnen! Spara alla spetsar du kommer över. Man vet aldrig när de kommer till användning!

Facebooktwittermail