Sommarlov

Nu har Pysselmormor börjat tagga ner inför sommaren, så har också pysslet på förskolorna. Jag märker det, dels på förskolorna som har avslutningar på alla sina projekt – jag grät när barnen framförde projektet “Den mörka skogen”, var utklädda och sjöng många av sångerna jag sjungit och spelat med dem. “Va, gråter du???” “Ja, det var så fint och jag är så känslig…”

Jag märker också på mina besökare, behovet av att pyssla är inte lika stort och antalet besökare minskar.

Det har varit många olika aktiviteter under maj månad och den roligaste och kanske också jobbigaste var när barnbarnen  och jag gjorde hand- och fotavtryck. Det var färg överallt, fick t o m ta svinto på disken för att få bort färg från koppar och fat och koka kläder och handdukar för att få bort all färg. Mitt fel! Jag är för snäll men VI HADE KUL!!!

Fotavtryck på papper

Barnbarnet fick sitta på diskbänken och storasyster målade fötterna.

 

Namnlös

Benen har satts i kors och detta ska bli en fjäril

Snart är det semester, en lång sådan trots att jag är pensionär och inte borde arbeta! Jag kommer inte ha tillgång till internet men jag tar med mig pyssellådan och ljudböcker och kopplar ihop dessa intressen så vi kommer att starta hösten med massor av nya pyssel, jag lovar!!!

Vill tacka alla mina besökare, ni är och har varit många. Jag har verkligen blivit “pepprad” – som barnen säger – att fortsätta med mina pysselförslag för att jag både ser och hör att ni inspireras av dem.

Ha en skön sommar och strunta i om det regnar – då finns ju alltid Pysselmormors hemsida!!

One thought on “Sommarlov

Leave a Reply

Your email address will not be published.