Långbyxor

Långa eller korta, vida eller smala, i elastiska eller vävda tyger, med mudd nedtill eller raka ben eller med resår både upptill och nedtill.

Det här söta gardintyget igen. Byxan knäpps framtill med hjälp av tryck-knappar som sitter fast på ett band i en lång rad. Du klipper av bandet så långt du vill ha det och syr på det där du vill ha knäppningen. När du syr på bandet använder man pressarfoten till blixtlås men det är ändå svårt att få det helt rakt, själva tryck-knappen tar emot lite grand. Har du ett rutigt, väldigt blommigt eller ett lite lurvigt tyg så att det inte syns att sömmen putar ut lite på ställena där tryck-knapparna sitter så går det bra.

Den här lilla dockan har just lärt sig krypa. Ett tips när det gäller knappar. Hittade en hel burk med knappar för en krona styck och två av dem hamnade på byxans framsida.

Mysbyxa i jersey med muddar nedtill och resår upptill denna gång. När man syr en mjuk byxa till en docka med “tygmage” så behöver man ingen resor alls. Lättast när man syr mysbyxor är att slippa sidsömmarna och enbart sy innersöm, midja och muddar. Det går superfort! Under rubriken Tights ligger ett mönster och förslag på tights som jag hoppas du får hjälp av och kan göra ditt eget mönster. Jag har vikt en fram- och en bakdel på mitten och fått fram mönstret.

En vit lång mysbyxa med raka ben och spets nedtill. Om du använder ett mönster för vävda tyger och styr i elastiska tyger så gör dem lite smalare, annars blir de för vida.

Linnebyxa med resår och raka ben.

Facebooktwittermail