Julgran av grillpinnar

Julgranar kan ju göras av alla möjliga material. Till denna lilla, lilla julgran tog vi grillpinnar som vi klippte av i olika storlekar och monterade dem på ett utklippt lite tjockare papper, smetade på ganska mycket lim och började klippa till längderna, med en vanlig sax  (det gick men den blev förstörd, så ta istället en sekatör eller en avbitartång).

Om du vill, som vi gjorde, så klippte vi ut granen efter vi hade satt dit pinnarna. Det går bra att göra tvärtom också. Vi tog första bästa papper och det blev blått, hade nog varit bättre med grönt underlag, speciellt om du bara gör i ordning den ena sidan och ska hänga den i granen.

Måla den färdiga granen och dekorera den. Denna lilla gran målades bara med grönt glitterlim och dekorerades med paljetter och fick en guldstjärna av piprensare.

Finast blir granen om du gör likadant på baksidan. Sätt fast ett snöre och du får en underbar liten dekoration som du kan hänga i granen.

En annan variant är att göra granen av glasspinnar. Den blir mycket större och går fortare att göra, enklare också för de minsta. Ännu större blir den om du gör den av pinnar från skogen! Prova!

 

grillgran600

Material

  • Tjockare papper att klistra pinnarna på
  • Grillpinnar av trä som du klipper ut i rätta längder
  • Glitterlim eller grön färg
  • Dekorationsmaterial
  • Piprensare

 

Facebooktwittermail