Kransar till sommarfester

Varje sommaravslutning så gör barnen kransar att ha i håret. Remsan klipps ut från ett stort ark hårt papper och blir ca 60 cm lång. Bredden bestämmer ni själva men alternativen nedan är ca 4 cm plus bågar och annat för att variera kransarna.

Vanligtvis brukar barn i olika åldrar sätta dit silkespapper efter sin förmåga. Kanske de allra minsta barnen bara klarar av just denna typ av krans men med lite framförhållning så kan kransarna göras mycket, både roligare och finare för de äldre barnen. Dessutom kan deras förmåga att klippa tränas, både när det gäller att klippa ut spetsar och bågar. Prova att använda en taggad sax till att klippa ut formen på ovandelen av papperskransarna.

En variant av papperskrans är att sätta på tyg eller spets samt dekorera med stenar eller paljetter.

Glöm inte att skriva barnets namn på baksidan av kransen och tänk på att nita ihop kransen med häftapparaten med stiftet utåt så att det inte irriterar eller skadar barnet.

Spetskrans på papper

 

Lyxig blomkrans av silkespapper och stenar

Här är remsan bara 2 cm och vackra blommor med stenar i mitten pryder den. Klipp ut silkespapper i två eller tre olika färger och nita fast dem i remsan. Byt ut stenarna mot glitter om vill göra en billigare variant.

Klipp till en silkesblomma

När du har snott ihop blomman med de färger du vill ha kan du klippa till den runt om så att den ser ut som en riktig ros.

Hårt silverpapper med stenar blir en tjusig krona eller krans

Enkel krans, eller krona, är denna variant i silverpapper med ditklistrade stenar. Alltid lättast att använda sig av limpistol för stenarna glider gärna iväg om du använder vanligt lim. Det pillriga är att sätta dit topparna av staniol som har rullats till små toppar på kronan. Lite svårt att få dit dem men med lite tålamod så går det.

 

Krans i papper med duttar av silkespapper

Här är den traditionella kransen med silkespapper. Remsan kan i detta fall vara 4-5 cm.

 

Krans till avslutning i papper med spetsar och band

Lite roligare krans plus att barnen får lära sig att klippa spetsiga taggar.

Klipp remsan ca 6 cm och klipp ut den första trekanten. Använd den sedan till att göra alla taggar lika stora. Ett band har limmats fast nedtill, fjärilspaljetter i varje spets samt glitterlim.

delar till kransar600

Likadant gör vi med nästa krans och gör även där remsan 6 cm bred. Klipp ut ett valv och använd även den som mall när du gör bågarna på kransen.

 

En krans till avslutningen i papper med bågar

Längst ner på kransen har en tejp med texten LOVE klistrats

Enkel, men inte desto mindre fin är papperskransen. Blommorna formar du själv som du vill ha dem.

En krans till avslutningen gjord av bara papper och pappersblommor

Blommorna har satts fast mitt på kransen så att blombladen ligger lite över både uppåt och nedåt

Man kan också göra något roligt av kransen. Den här kransen har fått kaninöron. Öronen har gjorts totalt 20 cm långa och limmats fast i botten på kransen.

Krans med kaninöron helt i papper

 

 

 

Den här prinsen har fått en krona med både knappar och blänkande kristaller

Prins Wilhelm har gjort en krans med knappar och blänkande stenar

 

Barnen som gjorde dessa kransar skulle vara blåsippor. Remsan är som i beskrivningarna ovan med fick en skult av crepe-papper som målades med vita prickar = ståndare och pistiller. Bladen blev förstås blå och sången om Blåsippan ute i backarna stå sjöngs med hög röst. Alla delar har satts fast med hjälp av en häftapparat.

Krans i papper som ser ut som en mössa. Det är en blåsippa

 

 

 

 

Facebooktwittermail