Pyssla med välvda träplattor

Vad kan man göra med dessa plattor? Det första man kommer att tänka på är väl att sätta ihop två och två och göra en jojo, men nej, det är för svårt. Det blev först spelet Tre i rad, några smilies och en snurra. Plattorna är också bra att ha som stöd där du kan limma fast lite vingliga pyssel. Man kan också borra ett hål i mitten och sätta dit en blompinne med t ex en flagga, en tygblomma m m.

Tre i rad

När du spelar det här spelet måste du hålla tungan rätt i mun och tänka åt olika håll. Det är inte alltid du som vuxen som vinner. De små de lär sig fort och är väldigt snabbtänkta!

Måla knapparna i två olika färger. Vi dekorerade dem med hjärtan och en fin röd sten för att de skulle se lite finare ut. De är också målade med genomskinligt nagellack ovanpå färgen. En idé är att sätta något på toppen av plattan så att det går lättare att flytta den, t ex en träkula. Måla den i så fall också.

Spelplattan är gjord av en bit hård kartong

Smiley

En med hatten käckt på svaj, en ledsen för att han inte fick någon hatt och en som är bara är glad för att han får vara med i Pysselmormor.

Du kan också göra en snurra med hjälp av två plattor och färgade stickor runt om. Sätt gärna en träkula på toppen så går det lättare att sätta igång snurran.

Facebooktwittermail